Werkwijze

Als je na het lezen van deze site contact opneemt met anxo neem ik binnen twee werkdagen contact met jou op voor een kennismaking.
Dit kan een huisbezoek zijn, of een telefonisch gesprek. We gaan in dit gesprek filteren wat jouw hulpvraag is en wat ik voor je kan betekenen.
Na dit gesprek beslissen we samen of er een klik is.  Ik werk alleen met diegene waarbij het klikt en als ik echt de indruk heb dat ik iets voor diegene kan betekenen.
Jij moet je bij mij veilig voelen. Als dit het geval is kunnen we starten. Ik heb geen wachtlijsten.
De begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis, maar ook in een wijkgebouw of op een andere plek. Ik  kan je ook begeleiden bij bezoeken aan instanties, artsen, ziekenhuizen e.d.
Nadat we gestart zijn vind ik het belangrijk om je hulpvraag écht aan te gaan pakken. Daarom doorlopen we samen alle levensgebieden. We kijken waar je goed in bent en wat je wil leren of veranderen. Soms helpt het om je familie of andere mensen uit je omgeving daarbij te betrekken. We maken afspraken  over de hulpvragen waarmee je aan de slag wilt, op welke wijze je dit wil doen en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Dit wordt vastgelegd in een ondersteuningsplan.

Mijn werk is gedaan als ik overbodig ben