Jongvolwassenen

Op deze leeftijd kom je in een geheel nieuwe fase van je leven. Je bent nu officieel volwassen en daarmee zal er door je omgeving andere eisen aan je worden gesteld. Daarnaast roept dat ook nieuwe vragen op als: “Hoe ga ik mijn geld verdienen? Wat voor werk past bij mij? Ga ik verder leren? Wat wordt er van mij verwacht?”

Misschien wil je het huis uit, of is dit noodzakelijk omdat het thuis niet lekker gaat. Of mag je eindelijk na het verblijf in een instelling op jezelf gaan wonen. Je merkt dat, als je deze zaken voor elkaar probeert te krijgen, dit best lastig kan zijn.

Of mensen in jouw omgeving trouwen, krijgen kinderen of een vaste baan en lijken hun leven aardig op de rit hebben.
Het kan zijn dat je dit ook wil, maar dat het je om diverse oorzaken niet lukt om dit voor elkaar te krijgen of om het vast te houden. Zo kunnen er problemen ontstaan op het gebied van werk, relatie, financiën of bij het opvoeden van je kinderen.

Deze fase kan extra ingewikkeld zijn als je te maken hebt met een verstandelijke beperking, gedragsproblemen of een psychiatrische stoornis. Dit betekent niet dat je er alleen voor staat of niet uit kunt komen. Maar het kan wel heel fijn zijn als er iemand met je meekijkt en meedenkt wat jij nodig hebt om je doelen te realiseren.

Ik geloof namelijk dat iedereen een stap kan maken in zijn leven. Samen bepalen we hoe groot die stappen zijn. En soms is het nodig om een stap terug te doen, om vervolgens weer vooruit te kunnen. Op een laagdrempelige manier kan ik jou daarbij helpen.